Schapen niet gelukkig??

We kregen te horen dat een aantal buurtbewoners schrik hebben dat de schapen niet in goede leefomstandigheden wonen.


We kunnen echter verzekeren dat de schapen wel met uiterste waakzaamheid verzorgd worden. Ze krijgen dagelijks de noodzakelijke hoeveelheid voeding en hun hok wordt regelmatig schoongemaakt. We staan hiervoor in nauw contact met schapenhoeder Paul die na jarenlange ervaring expert is op vlak van het verzorgen van schapen. Hij komt zelf ook regelmatig kijken of de schapen in goede gezondheid verkeren.


Daarnaast kregen we te horen dat een aantal buren wat problemen hebben met bepaalde geurtjes die de dieren met zich meebrengen. Gelukkig zal de natuur zijn werk doen bij het aanzetten van de lente; de natuurlijk bemesting wordt dan automatisch omgezet in een vruchtbare tuin. Geurtjes zullen hierbij een stuk minder erg worden.


We hebben intussen 5 schapen weg laten halen uit de tuinen om de overlast een beetje te verminderen.We begrijpen natuurlijk dat het ongewoon is om een boerderijgegeven aan te treffen in een woonwijk, maar we kunnen garanderen dat de dieren zelf heel blij zijn met hun nieuwe stekje. We hopen ten zeerste dat iedereen zijn weg kan vinden in deze samenkomst van urbane en rurale ruimte ! We staan in ieder geval graag klaar voor alle vragen hieromtrent !!
17 views0 comments

Recent Posts

See All