Schapen in de spotlights!

De schapen kregen onlangs belangstelling in de lokale Schotense Media. Hieronder het artikel en de prachtige foto's van de schapen in hun huidige habitat.


Maak kennis met de schaapjes van Klarre Warre

Ben je al eens door de tuinwijk Klarre Warre gewandeld? Een prachtige buurt met typische woningen uit de jaren 1920. De woningen van sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Ideale Woning’ in de Gelmelenstraat, Filip Bourletstraat en Victor Despallierstraat staan helaas al een tijdje leeg en hebben een grondige renovatie nodig. Wij gingen een kijkje nemen en botsten op een kudde schapen in de tuin.

Kunstproject In afwachting van de verbouwingswerken hebben de 4 kunstenaars Elias Cafmeyer, Leendert Van Accoleyen, Hannah Mevis en Liesbeth Henderickx hun intrek genomen in de twee huizen op de hoek van de Filip Bourletstraat en Victor Despallierstraat. Hier werken ze aan een creatief project om de leefomgeving in de buurt te verbeteren. Zo zien ze bijvoorbeeld veel mogelijkheden in een grote gemeenschappelijke tuin. De hagen tussen de verschillende tuintjes zijn afgelopen zomer, samen met de buurtbewoners, verwijderd. Ondertussen graast er een kudde schapen en scharrelen er kippen in de gemeenschappelijke tuin. Zo doen ze op een ecologische manier aan tuinbeheer. Kom gerust eens aan het raam piepen of stuur een mail naar klarrewarre@gmail.com voor meer info.

Vernieuwing van de wijk Via De Meesterproef, een initiatief van de Vlaamse Bouwmeester, kunnen pas afgestudeerde architecten ervaring opdoen met een publieke opdracht. Zij staan in voor de plannen om de pittoreske tuinwijk Klarre Warre opnieuw te ontwikkelen. De drie deelnemende architecten Cente Van Hout, Roel De Coninck en Aaron Swartjes besloten om de handen in elkaar te slaan en zo samen één visie uit te werken. Van het gemeentebestuur kregen de drie jonge architecten zo goed als carte blanche. De enige voorwaarde: het authentieke karakter van de wijk bewaren. De ontwerpfase is ondertussen afgerond en de visie ligt vast. Begin dit jaar wordt de tweede wedstrijd uitgeschreven om definitief het ontwerp en de architect te bepalen.Foto's door Kelly Couchier

11 views0 comments

Recent Posts

See All